
Cvetača z žara
Porcije:
5
Skupen čas:
40
min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 2 žlici čajnega masla MILFINA
- 2 žlici oljčnega olja CASTELLO
- 1 cvetača
- 125 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaZmehčano maslo zmešamo z oljčnim oljem in z njim premažemo cvetačo, ki jo približno 30 minut pečemo v aluposodici na žaru pri 180 °C. Med peko v posodico večkrat prilijemo malo jušne osnove, dokler cvetača ne postane lepe zlato rjave barve. Nato jo z ostrim nožem razrežemo na manjše koščke, ki jih še malo posolimo.