Cvetača z žara

Porcije: 5
Skupen čas: 40 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 2 žlici čajnega masla MILFINA
  • 2 žlici oljčnega olja CASTELLO
  • 1 cvetača
  • 125 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Zmehčano maslo zmešamo z oljčnim oljem in z njim premažemo cvetačo, ki jo približno 30 minut pečemo v aluposodici na žaru pri 180 °C. Med peko v posodico večkrat prilijemo malo jušne osnove, dokler cvetača ne postane lepe zlato rjave barve. Nato jo z ostrim nožem razrežemo na manjše koščke, ki jih še malo posolimo.