Avokadi z žara s feto in paradižniki z balzamičnim kisom

Porcije: 4
Skupen čas: 25 min
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 10 min
Sestavine
Sestavine:
  • 4 avokadi
  • 2 jušni žlici sončničnih semen HAPPY HARVEST
  • 200 g pisanih češnjevih paradižnikov
  • 170 g bio sira feta v zeliščni skorjici NATUR AKTIV
  • 4 vejice italijanskih začimb za žar oziroma rožmarina, timijana, žajblja in origana
  • 2 jušni žlici balzamičnega kisa CASTELLO
  • 4 jušne žlice bio grškega oljčnega olja NATUR AKTIV
  • sol in poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  1. Sončnična semena svetlo popražimo v suhi ponvi pri srednji temperaturi.
  2. Paradižnike razpolovimo oziroma razčetverimo (odvisno od velikosti), sir narežemo na kocke. Zelišča osmukamo in zelo drobno sesekljamo. Vse skupaj zmešamo ter mariniramo z oljčnim oljem in balzamičnim kisom. Po okusu začinimo s soljo, poprom in sladkorjem.
  3. Avokade razpolovimo in odstranimo koščice. S prerezano stranjo navzdol jih za 3–5 minut položimo na vroč žar in dobro popečemo.
  4. Vzamemo jih z žara in nadevamo s solato iz paradižnikov in fete (vegani lahko namesto fete uporabite popečen tofu). Posujemo s popraženimi sončničnimi semeni in takoj postrežemo.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

UPORABNO
Avokado je primerno zrel, ko njegova lupina potemni, na otip pa je malce mehak. Na žaru popečenega lahko uporabite tudi za izdelavo »dimljene« omake gvakamole.