Zelena solata z lubenico, feto in olivami

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 1 lubenica (ca. 2,5 kg)
  • pol glave solate ledenke
  • 200 g lahkega grškega ovčjega sira feta LYTTOS
  • 1 šopek mete
  • 100 g temnih grških oliv LYTTOS
  • sok ene limone
  • 5 žlic oljčnega olja CASTELLO
  • 50 g orehovih jedrc
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

En konec lubenice rahlo odrežemo, da bo lahko lubenica stala na mizi brez dodatne podpore. Pazimo, da ne zarežemo v sadno meso. Na drugem koncu lubenice odrežemo večji del, da dobimo obliko bovle. Rez je lahko raven ali cikcakast. Lubenico dobro izdolbemo s pripomočkom za dolbenje melone, da dobimo lepe kroglice, ki jih bomo dali v solato. Če tega pripomočka nimamo, si pomagamo s čajno žličko. Manj lepih kroglic in ostalih koščkov izdolbene lubenice ne zavržemo, ampak jih uporabimo pri pripravi druge jedi, napitka ali sorbeta. Notranjost izdolbene lubenice osušimo s papirnato brisačo.
Ledenko narežemo na manjše koščke, feto na kocke, pol šopka mete pa sesekljamo. V posodi zmešamo kroglice lubenice, olive, narezano ledenko, feto in sesekljano meto. Začinimo s soljo, poprom, limoninim sokom in oljčnim oljem. Solato preložimo v izdolbeno lubenico ter jo okrasimo s preostalimi lističi mete in orehovimi jedrci.