Zdrobov puding z glaziranimi koščki melone

Porcije: 6
Čas priprave: ca. 30 minut (brez ohlajanja)
Sestavine
Sestavine:
  • Za zdrobov puding:
  • 500 ml polmastnega mleka MILFINA
  • sredica stroka burbonske vanilije
  • 100 g pšeničnega zdroba KORNGOLD
  • 2 bio jajci NATUR AKTIV
  • 100 g sladkorja DIAMANT
  • ščepec soli PIRANSKE SOLINE
  • -----
  • Za glazirane melone:
  • 1 melona (Cantaloupe – po želji tudi druga sorta)
  • 2 žlici sladkorja DIAMANT
  • sok in nastrgana lupinica ene bio limone
  • 125 g borovnic
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Mleku dodamo ščepec soli in vanilijo ter zavremo. Umešamo zdrob in ponovno zavremo. Rumenjake ločimo od beljakov in jih drugega za drugim umešamo v zdrob. Beljakom dodamo sladkor in jih stepemo v trd sneg, ki ga prav tako nežno umešamo v zdrob. Z vodo oplaknemo 6 desertnih skodelic, jih napolnimo z zdrobovo maso in postavimo za 2 do 3 ure na hladno.

Melono narežemo na približno 1 cm velike rezine. Rezine olupimo, razpolovimo ter začinimo z nastrgano limonino lupinico in limoninim sokom. V ponvi segrejemo sladkor, da se stopi. Dodamo narezane kose melone, na hitro premešamo, vzamemo iz ponve in ohladimo.

Zdrobov puding zvrnemo na krožnik in postrežemo z meloninimi koščki. Okrasimo z borovnicami in meto.