Vanilijev sladoled s pikantnim meloninim prelivom

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 minut
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 1 zavoj vanilijevega premium sladoleda GRANDESSA
  • 400 g meloninega mesa (Cantaloupe – po želji tudi druge sorte)
  • želirni sladkor
  • sok ene limone
  • sredica stroka burbonske vanilije
  • pol čilija
  • 1 pest sveže mete
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Melonino meso pretlačimo v pire in zmešamo z želirnim sladkorjem. Čili fino sesekljamo. V loncu zmešamo melonin pire, nastrgano limonino lupinico, limonin sok, vanilijo in čili. Zavremo kot piše v navodilih na želirnem sladkorju. V desertne skodelice nadevamo kepice vanilijevega sladoleda. Čez prelijemo topel ali hladen melonin preliv in okrasimo z metinimi lističi.