Tortice iz krhkega testa z melono

Porcije: 6
Čas priprave: ca. 60 minut (brez ohlajanja)
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za tortice:
  • 200 g gladke moke KORNGOLD
  • 100 g čajnega masla MILFINA
  • 50 g sladkorja DIAMANT
  • 1 bio jajce NATUR AKTIV
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • suhe stročnice za peko na slepo
  • -----
  • Za vanilijev puding:
  • pol zavoja praška za vanilijev puding BELLA
  • 250 ml polnomastnega mleka MILFINA
  • 1 čajna žlička sladkorja DIAMANT
  • -----
  • Za oblogo:
  • četrt lubenice
  • pol melone (Cantaloupe – po želji lahko tudi druge sorte melon)
  • sok in nastrgana lupinica ene bio limone
  • sveža meta
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Za pripravo krhkega testa narežemo hladno maslo na koščke. V veliki posodi zmešamo moko, maslo, sladkor, jajce in sol ter zgnetemo gladko testo. Zavijemo ga v plastično folijo za živila in za 30 minut postavimo v hladilnik. Tako ohlajeno krhko testo razvaljamo, izrežemo in stisnemo v namaščene modelčke (premera 9 cm). Testeno dno prebodemo z vilicami in čezenj položimo primerno velik papir za peko. Obtežimo ga s suhimi stročnicami (npr. grahom ali lečo) in v segreti pečici pečemo na slepo približno 20 minut pri 200 °C (oz. pri 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Nato stročnice in papir za peko odstranimo ter tortice pečemo še 15 minut. Pečeno testo vzamemo iz modelčkov in ohladimo.

Vanilijev puding pripravimo po receptu in ga prav tako ohladimo.

Za oblogo izdolbemo iz melone kroglice in jih pokapljamo z limoninim sokom ter nastrgano limonino lupinico. Postavimo v hladilnik. Ohlajene tortice napolnimo z vanilijevim pudingom, obložimo z meloninimi kroglicami in okrasimo z meto.