Sladko-pekoč melonin gaspačo z limetino kremo

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 40 minut
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 300 g belušne zelene
  • 2 meloni (Cantaloupe – po želji tudi druge sorte)
  • 100 ml pinjenca
  • 1 manjši strok čilija
  • sladkor DIAMANT
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • 4 žlice kisle smetane MILFINA
  • sok in nastrgana lupinica ene bio limete
  • nekaj metinih lističev
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Ohladimo. Melono razpolovimo tako, da dobimo nazobčane robove. Odstranimo peške in izdolbemo meso. Prazne melonine lupine postavimo na hladno. Melonino meso, kuhano zeleno in pinjenec damo v skledo in pretlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo fin, tekoč pire. Vmešamo še na drobno narezan čili, ki smo mu odstranili semena. Začinimo s sladkorjem in soljo ter postavimo v hladilnik. Medtem pripravimo limetino kremo: zmešamo kislo smetano, limetin sok, nastrgano limetino lupinico in pol čajne žličke sladkorja.

Ohlajen melonin gaspačo nadevamo v melonine lupine. Preden postrežemo, dodamo malo limetine kreme in okrasimo z metinimi lističi.

Namig:
Če imate radi pekoče, dodajte še malo omake Tabasco!