
Sladko-pekoč melonin gaspačo z limetino kremo
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 40 minut
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 300 g belušne zelene
- 2 meloni (Cantaloupe – po želji tudi druge sorte)
- 100 ml pinjenca
- 1 manjši strok čilija
- sladkor DIAMANT
- sol PIRANSKE SOLINE
- 4 žlice kisle smetane MILFINA
- sok in nastrgana lupinica ene bio limete
- nekaj metinih lističev
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaOhladimo. Melono razpolovimo tako, da dobimo nazobčane robove. Odstranimo peške in izdolbemo meso. Prazne melonine lupine postavimo na hladno. Melonino meso, kuhano zeleno in pinjenec damo v skledo in pretlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo fin, tekoč pire. Vmešamo še na drobno narezan čili, ki smo mu odstranili semena. Začinimo s sladkorjem in soljo ter postavimo v hladilnik. Medtem pripravimo limetino kremo: zmešamo kislo smetano, limetin sok, nastrgano limetino lupinico in pol čajne žličke sladkorja.
Ohlajen melonin gaspačo nadevamo v melonine lupine. Preden postrežemo, dodamo malo limetine kreme in okrasimo z metinimi lističi.
Namig:
Če imate radi pekoče, dodajte še malo omake Tabasco!