Skutni kolač po ameriško

Porcije: 1
Čas priprave: ca. 45 min (brez peke in ohlajanja)
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za hrustljavo dno:
  • 200 g polnozrnatih maslenih keksov FINEST BAKERY
  • 80 g čajnega masla MILFINA
  • -----
  • Za skutno kremo:
  • 600 g namaza iz svežega sira MILFINA
  • 250 g skute MILFINA
  • 150 g sladkorja DIAMANT
  • 4 bio jajca NATUR AKTIV
  • 2 zavoja vaniljevega sladkorja BELLA
  • nastrgana lupinica ene bio limone
  • -----
  • Za nadev:
  • 2 meloni (sorto izberemo po želji)
  • 100 g sladkorja DIAMANT
  • 20 ml pomarančnega likerja
  • sok ene limone
  • 1 čajna žlička jedilnega škroba
  • 300 g lubenice
  • sveža meta
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Najprej pripravimo hrustljavo dno. Kekse damo v večjo vrečko za zamrzovanje živil, jo zapremo, nato pa kekse zdrobimo, npr. z valjarjem. Maslo stopimo, ga umešamo k zdrobljenim keksom, nato pa mešanico razporedimo po dnu okroglega tortnega modela (s premerom 26 cm), ki smo ga prej obložili s papirjem za peko. Vse skupaj postavimo v hladilnik za približno 20 minut.
Medtem pripravimo skutno kremo. Namaz iz svežega sira, skuto, sladkor in jajca zmešamo z ročnim mešalnikom, da dobimo gladko kremo. Primešamo vanilijev sladkor in nastrgano limonino lupinico ter s kremo obložimo ohlajeno hrustljavo dno. Pečemo približno 60 minut v pečici, ki smo jo segreli na 200 °C (oz. 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka), nato vzamemo iz pečice in ohladimo. Osnovo iz hrustljavega dna in skutne kreme lahko spečemo že dan prej.
Za nadev razpolovimo meloni, odstranimo semena in ju izdolbemo s pripomočkom za dolbenje melone. Če ga nimamo, si pomagamo s čajno žličko. Nekaj lepih kroglic melone damo na stran za dekoracijo, ostale pa pretlačimo s paličnim mešalnikom. V loncu zavremo melonin pire, sladkor, pomarančni liker in limonin sok. Zgostimo z jedilnim škrobom in ohladimo. Sadni nadev prelijemo čez ohlajeno pecivo.
Iz lubenice izdolbemo nekaj kroglic, preostanek pa razrežemo na krhlje. Kolač okrasimo s krhlji lubenice, kroglicami lubenice in melone ter lističi mete.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!