
Pikantne vložene melone
Porcije:
1
Čas priprave:
ca. 25 minut
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 500 g meloninega mesa (melona Galia, medena melona ali sorta Cantaloupe – po želji lahko tudi druge sorte)
- 150 ml vode
- 50 ml italijanskega balzamičnega kisa CASTELLO (npr. vrsta Condimento Bianco)
- 1 žlica sladkorja DIAMANT
- 15 zrn popra LE GUSTO
- 15 gorčičnih semen
- 5 brinovih jagod
- 2 lovorova lista LE GUSTO
- pol čilija
- 1 večja rdeča čebula
- sol PIRANSKE SOLINE
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaMelonino meso narežemo na približno 2 do 4 cm velike kose. Čili fino sesekljamo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Zavremo vodo skupaj s kisom, sladkorjem, čilijem, čebulo in začimbami ter kuhamo približno 2 do 3 minute. Poprova zrna in gorčična semena dodamo po želji. Nato lonec odstavimo, dodamo še kose melone in pustimo stati 5 minut. Pripravljeno sadje z začimbami nadevamo v kozarce in prelijemo s tekočino iz lonca. Ohladimo. Tako vložene melone držijo v hladilniku še kakšen teden. Odlično se podajo k ribam na žaru ali hitro popečenemu mesu.