Pikantne vložene melone

Porcije: 1
Čas priprave: ca. 25 minut
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 500 g meloninega mesa (melona Galia, medena melona ali sorta Cantaloupe – po želji lahko tudi druge sorte)
  • 150 ml vode
  • 50 ml italijanskega balzamičnega kisa CASTELLO (npr. vrsta Condimento Bianco)
  • 1 žlica sladkorja DIAMANT
  • 15 zrn popra LE GUSTO
  • 15 gorčičnih semen
  • 5 brinovih jagod
  • 2 lovorova lista LE GUSTO
  • pol čilija
  • 1 večja rdeča čebula
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Melonino meso narežemo na približno 2 do 4 cm velike kose. Čili fino sesekljamo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Zavremo vodo skupaj s kisom, sladkorjem, čilijem, čebulo in začimbami ter kuhamo približno 2 do 3 minute. Poprova zrna in gorčična semena dodamo po želji. Nato lonec odstavimo, dodamo še kose melone in pustimo stati 5 minut. Pripravljeno sadje z začimbami nadevamo v kozarce in prelijemo s tekočino iz lonca. Ohladimo. Tako vložene melone držijo v hladilniku še kakšen teden. Odlično se podajo k ribam na žaru ali hitro popečenemu mesu.