Palačinke z melono in s španskim pršutom

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 60 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za palačinke:
  • 125 g gladke moke KORNGOLD
  • 250 ml polnomastnega mleka MILFINA
  • 2 bio jajci NATUR AKTIV
  • 80 g čajnega masla MILFINA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • -----
  • Za polnilo:
  • pol melone (sorto izberemo po želji)
  • 200 g pršuta Serrano
  • pol zavoja rukole
  • poper LE GUSTO
  • zobotrebci
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Iz moke, mleka, jajc in ščepca soli pripravimo maso za palačinke, ki jo pustimo počivati v hladilniku 30 minut. 5 žlic masla raztopimo in ga umešamo v maso za palačinke. Preostalo maslo porabimo za peko palačink. Vročo ponev namastimo, nato vanjo vlijemo nekaj mase za palačinke, ki jo z nagibanjem ponve enakomerno porazdelimo. Ko je spodnja stran palačinke pečena, jo obrnemo in spečemo še na drugi strani. Postopek ponavljamo, dokler ne zmanjka mase za palačinke.
Melono narežemo na manjše koščke. Palačinke razpolovimo. Vsako polovico obložimo z rezino pršuta, koščki melone in rukolo, popramo in zvijemo. Zvitek po potrebi spnemo z zobotrebcem.