Nabodala s kozicami in melonami

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 40 minut
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 1 zavoj bio kozic NATUR AKTIV
  • 1 melona (Cantaloupe – po želji tudi druga sorta)
  • 8 rožmarinovih vejic
  • 1 rdeča paprika
  • sok ene limone
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • 3 žlice bio grškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 100 ml tatarske omake LOMEE
  • leseno nabodalo
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Kozice odtalimo in popivnamo do suhega. Z rožmarina posmukamo iglice in vejice damo v vodo. Papriko operemo in narežemo na palec debele, kvadratne koščke. Melono prerežemo podolgem in počez, odstranimo peške, jo olupimo in prav tako narežemo na koščke.

Z lesenim nabodalom preluknjamo kozice ter koščke paprike in melone. Nato jih nanizamo na rožmarinove vejice in premažemo z oljčnim oljem (lahko si pomagamo s čopičem). Tako pripravljena nabodala na obeh straneh pečemo 3 do 4 minute. Začinimo s poprom, soljo in limoninim sokom ter postrežemo s tatarsko omako.

Namig:
Namesto rožmarinovih vejic lahko sestavine nanizamo tudi na lesena nabodala, ki jih pred tem namočimo v vodo, da se med pečenjem ne prismodijo.