
Nabodala s kozicami in melonami
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 40 minut
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 1 zavoj bio kozic NATUR AKTIV
- 1 melona (Cantaloupe – po želji tudi druga sorta)
- 8 rožmarinovih vejic
- 1 rdeča paprika
- sok ene limone
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- 3 žlice bio grškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
- 100 ml tatarske omake LOMEE
- leseno nabodalo
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaKozice odtalimo in popivnamo do suhega. Z rožmarina posmukamo iglice in vejice damo v vodo. Papriko operemo in narežemo na palec debele, kvadratne koščke. Melono prerežemo podolgem in počez, odstranimo peške, jo olupimo in prav tako narežemo na koščke.
Z lesenim nabodalom preluknjamo kozice ter koščke paprike in melone. Nato jih nanizamo na rožmarinove vejice in premažemo z oljčnim oljem (lahko si pomagamo s čopičem). Tako pripravljena nabodala na obeh straneh pečemo 3 do 4 minute. Začinimo s poprom, soljo in limoninim sokom ter postrežemo s tatarsko omako.
Namig:
Namesto rožmarinovih vejic lahko sestavine nanizamo tudi na lesena nabodala, ki jih pred tem namočimo v vodo, da se med pečenjem ne prismodijo.