Melonine princeske

Porcije: 12
Čas priprave: ca. 55 minut
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za testo:
  • 250 ml vode
  • 150 g gladke moke KORNGOLD
  • 50 g čajnega masla MILFINA
  • ščepec soli PIRANSKE SOLINE
  • 4 bio jajca NATUR AKTIV
  • -----
  • Za nadev:
  • 1 melona (Cantaloupe – po želji tudi druga sorta)
  • 125 g rdečega ribeza
  • 2 cl vinjaka
  • 1 žlica sladkorja DIAMANT
  • 200 ml smetane za stepanje MILFINA
  • 1 zavoj vaniljevega sladkorja BELLA
  • 1 žlica sladkorja v prahu DIAMANT
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Melono olupimo, odstranimo peške in narežemo na kocke. Ribez očistimo, dodamo k meloninim kockam in vse skupaj mariniramo z vinjakom in sladkorjem. Za kuhano testo v loncu zavremo vodo, maslo in sol. Dodamo moko in mešamo tako dolgo, da dobimo gladko testo. Ko se testo nekoliko ohladi, vanj drugega za drugim umešamo še jajca. Pečico segrejemo na 220 °C (200 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Pekač obložimo s papirjem za peko. Z dvema žlicama ali dresirno vrečko oblikujemo testo v kupčke. Namig: Ker testo zelo vzhaja, kupčkov ne polagamo preveč skupaj. Testo pečemo 25 do 30 minut. Pozor – med peko ne odpiramo vrat pečice!

Takoj, ko je testo pečeno, ga z ostrimi, čistimi škarjami prerežemo na pol in pustimo, da se ohladi. Smetano stepemo z vanilijevim sladkorjem. Na spodnji del testa nadevamo malo stepene smetane in marinirane koščke melone. Čez položimo še vrhnji del testa, posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!