Melonina bovla z ingverjem

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 10 minut (brez ohlajanja)
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • četrt lubenice
  • pol medene melone (po želji tudi druga sorta)
  • pol melone (Cantaloupe – po želji lahko tudi druge sorte melon)
  • 50 g svežega ingverja
  • 3 žlice sladkorja DIAMANT
  • 8 cl vinjaka
  • 1 steklenica belega vina (npr. Zlata Rebula)
  • 1 steklenica penine (npr. Prosecco Superiore Millesimato)
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Iz meloninega mesa s pripomočkom za dolbenje melone izdolbemo kroglice. Olupimo ingver in ga na drobno narežemo. Melonine kroglice in ingverjeve rezine damo v skledo za pripravo bovle ter dodamo sladkor in vinjak. Prelijemo z belim vinom in postavimo za približno 2 uri v hladilnik, da se okusi prepojijo. Tik preden bovlo postrežemo, prilijemo še steklenico penine. 

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!