
Melonina bovla z ingverjem
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 10 minut (brez ohlajanja)
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- četrt lubenice
- pol medene melone (po želji tudi druga sorta)
- pol melone (Cantaloupe – po želji lahko tudi druge sorte melon)
- 50 g svežega ingverja
- 3 žlice sladkorja DIAMANT
- 8 cl vinjaka
- 1 steklenica belega vina (npr. Zlata Rebula)
- 1 steklenica penine (npr. Prosecco Superiore Millesimato)
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaIz meloninega mesa s pripomočkom za dolbenje melone izdolbemo kroglice. Olupimo ingver in ga na drobno narežemo. Melonine kroglice in ingverjeve rezine damo v skledo za pripravo bovle ter dodamo sladkor in vinjak. Prelijemo z belim vinom in postavimo za približno 2 uri v hladilnik, da se okusi prepojijo. Tik preden bovlo postrežemo, prilijemo še steklenico penine.
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!