Melonin gaspačo s hrustljavim pršutom

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 35 minut
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 80 g pršuta Serrano
  • 50 g pinijevih jedrc
  • 2 meloni (Cantaloupe – po želji tudi druge sorte)
  • četrt čilija
  • 2 cl pomarančnega likerja
  • 100 ml sladke smetane MILFINA
  • 1 pest sveže bazilike
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Pršut razporedimo po papirju za peko in pečemo v pečici približno 10 minut pri 200 °C (oz. 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Vmes ga večkrat obrnemo. Ko je pečen, ga preložimo na papirnato brisačo in ohladimo. Pinijeva jedrca prepražimo v ponvi. Sladko smetano stepemo. Meloni razpolovimo in odstranimo semena. Meso previdno izdolbemo in pretlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo fin, tekoč pire. Ker bomo melonine lupine potrebovali, pazimo, da ostanejo cele. Melonin pire začinimo s pomarančnim likerjem, soljo in sesekljanim čilijem. Postrežemo v meloninih lupinah. Po vrhu potresemo še hrustljav pršut in pinijeva jedrca ter okrasimo s stepeno smetano. 

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!