Losos na žaru s čatnijem iz pora in melone

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • pol melone (sorto izberemo po želji)
  • 100 g pora
  • 1 rdeča paprika
  • 1 banana
  • 1 žlica karija LE GUSTO
  • 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
  • 150 ml jabolčnega soka PURE FRUITS
  • 4 žlice sladkorja DIAMANT
  • 4 žlice italijanskega balzamičnega kisa CASTELLO (npr. Aceto Balsamico di Modena I.G.P.)
  • pol čilija
  • svež koriander
  • 500 g filejev lososa ALMARE SEAFOOD
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Za čatni melonino meso narežemo na manjše kocke. Na manjše kocke narežemo tudi por, papriko in olupljeno banano. Tako pripravljeno sadje in zelenjavo začinimo s karijem in na hitro prepražimo v ponvi, v kateri smo segreli malo olja. Zalijemo z jabolčnim sokom ter po okusu začinimo s soljo, sladkorjem in kisom. Čili in koriander sesekljamo, umešamo v čatni, vse skupaj pokuhamo, nato pa odstavimo in ohladimo. Fileje lososa solimo, popramo in premažemo z oljem. V ponvi ali aluminijasti posodi jih na vsaki strani pečemo 3–4 minute. Ko so gotovi, jih postrežemo s pripravljenim čatnijem. Zraven ponudimo listnato solato.