Jogurtov mousse z melono

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 2 manjši meloni (sorto izberemo po želji)
  • 4 lističi želatine BELLA
  • 100 g sladkorja DIAMANT
  • 1 zavoj vaniljevega sladkorja BELLA
  • 1 čajna žlička jedilnega škroba
  • 150 g bio jogurta NATUR AKTIV
  • 1 lonček sladke smetane MILFINA
  • sveža meta
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Meloni razpolovimo, odstranimo semena in ju izdolbemo s pripomočkom za dolbenje melon. Če ga nimamo, si pomagamo s čajno žličko. Nekaj lepih kroglic melone damo na stran za dekoracijo, ostale pa pretlačimo s paličnim mešalnikom. Lističe želatine namočimo v hladni vodi.
V loncu zavremo melonin pire, sladkor in vanilijev sladkor. Zgostimo z jedilnim škrobom, na kratko pokuhamo pri nizki temperaturi, umešamo ožeto želatino in odstavimo. V ohlajen sadni žele rahlo umešamo jogurt. Preden se jogurtova krema strdi, umešamo še stepeno sladko smetano. Mousse predevamo v kozarce in ga za nekaj ur postavimo v hladilnik. Preden postrežemo, ga okrasimo s kroglicami melone, ki smo jih prej dali na stran, in lističi mete.