Gratinirane melone

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 minut
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za sadje:
  • 1 melona (Galia – po želji tudi druga sorta)
  • 1 melona (Cantaloupe – po želji tudi druga sorta)
  • 1 zavoj vaniljevega sladkorja BELLA
  • 4 cl likerja AMARETTO
  • -----
  • Za maso za gratiniranje:
  • 3 bio jajca NATUR AKTIV
  • 125 g skute MILFINA
  • 1 žlica gladke moke KORNGOLD
  • 1 žlica sladkorja DIAMANT
  • 30 g čajnega masla MILFINA
  • sok in nastrgana lupinica ene bio limone
  • 50 g malin
  • 1 žlica sladkorja v prahu DIAMANT
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Meloni prerežemo podolgem in počez, odstranimo peške in olupimo. Nato narežemo na manjše rezine in mariniramo v mešanici likerja in vanilijevega sladkorja. Ločimo beljake in rumenjake. Rumenjake, zmehčano maslo in sladkor penasto stepemo. Umešamo skuto in moko. Dodamo sok in nastrgano limonino lupinico. Beljake stepemo v čvrst sneg, ki ga prav tako umešamo v maso za gratiniranje. Melonine rezine razporedimo po pekaču. Prelijemo jih z maso za gratiniranje in pečemo približno 25 minut na srednji reži v pečici, segreti na 200 °C (oz. na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Preden postrežemo, potresemo z malinami in sladkorjem v prahu. 

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!