
Gratinirane melone
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 30 minut
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- Za sadje:
- 1 melona (Galia – po želji tudi druga sorta)
- 1 melona (Cantaloupe – po želji tudi druga sorta)
- 1 zavoj vaniljevega sladkorja BELLA
- 4 cl likerja AMARETTO
- -----
- Za maso za gratiniranje:
- 3 bio jajca NATUR AKTIV
- 125 g skute MILFINA
- 1 žlica gladke moke KORNGOLD
- 1 žlica sladkorja DIAMANT
- 30 g čajnega masla MILFINA
- sok in nastrgana lupinica ene bio limone
- 50 g malin
- 1 žlica sladkorja v prahu DIAMANT
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaMeloni prerežemo podolgem in počez, odstranimo peške in olupimo. Nato narežemo na manjše rezine in mariniramo v mešanici likerja in vanilijevega sladkorja. Ločimo beljake in rumenjake. Rumenjake, zmehčano maslo in sladkor penasto stepemo. Umešamo skuto in moko. Dodamo sok in nastrgano limonino lupinico. Beljake stepemo v čvrst sneg, ki ga prav tako umešamo v maso za gratiniranje. Melonine rezine razporedimo po pekaču. Prelijemo jih z maso za gratiniranje in pečemo približno 25 minut na srednji reži v pečici, segreti na 200 °C (oz. na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Preden postrežemo, potresemo z malinami in sladkorjem v prahu.
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!