Tortni kolački s kremo iz jagod in mascarponeja

Porcije: 12
Čas priprave: ca. 50 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 2 bio jajci NATUR AKTIV
  • 200 g sladkorja DIAMANT
  • 1 zavoj vaniljevega sladkorja BELLA
  • 80 g gladke moke KORNGOLD
  • 60 g jedilnega škroba
  • pol zavoja pecilnega praška BELLA
  • maslo MILFINA
  • 250 g jagod
  • 200 ml sladke smetane MILFINA
  • 1 zavoj utrjevalca sladke smetane
  • 250 g sira mascarpone znamke MILFINA
  • sredica vanilijevega stroka
  • 40 g pistacij STUDIO
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Rumenjaka ločimo od beljakov. Iz beljakov, 120 g sladkorja, vanilijevega sladkorja in ščepca soli stepemo sneg, v katerega med rahlim mešanjem postopoma dodamo rumenjaka. V ločeni posodi zmešamo moko, jedilni škrob in pecilni prašek, nato mešanico presejemo na jajčno zmes in nežno umešamo z metlico za stepanje. Maso vlijemo v namaščene modelčke za mafine, ki jih napolnimo približno do dveh tretjin. Pečemo približno 20 minut pri 175 °C (oz. pri 155 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Pečene kolačke ohladimo in vzamemo iz modelčkov.
Za kremo narežemo tretjino jagod na tanke rezine, tretjino pa na drobne kocke. Preostale jagode skupaj z 80 g sladkorja pretlačimo v pire. Sladko smetano najprej stepemo skupaj z utrjevalcem, nato ji primešamo jagodni pire. V skledi gladko zmešamo sir mascarpone in sredico vanilijevega stroka. Postopoma dodajamo mešanico smetane in jagodnega pireja, nato nežno umešamo še jagodne kocke. Kremo damo v dresirno vrečko in jo nanesemo na ohlajene kolačke. Okrasimo jih s tankimi jagodnimi rezinami in sesekljanimi pistacijami.