Solata z jagodami in šparglji

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 6 žlic oljčnega olja CASTELLO
  • 150 g čebule
  • 2 žlici sladkorja DIAMANT
  • 3 vejice timijana
  • 4 žlice balzamičnega kisa CASA CANDIOTTI (npr. belega)
  • 500 g belih špargljev
  • 500 g zelenih špargljev
  • 500 g jagod
  • pisani celi poper LE GUSTO
  • nekaj metinih listov
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

V ponvi na 2 žlicah oljčnega olja enakomerno popražimo sesekljano čebulo in jo solimo. Dodamo sladkor in grobo sesekljan timijan ter pražimo naprej, dokler sladkor ne karamelizira, čebula pa se lepo lesketa. Nato odstavimo s štedilnika. V solatni skledi zmešamo preostanek oljčnega olja, kis, sol in ščepec sladkorja, da dobimo marinado. Bele in po potrebi tudi zelene šparglje olupimo in jim odrežemo olesenele konce. Jagode narežemo na četrtine, bele in zelene šparglje pa po dolžini na tanke rezine. Tako pripravljene jagode, šparglje in prepraženo čebulo damo v marinado in premešamo. Solato postrežemo na krožnikih ter jo okrasimo s sveže mletim pisanim poprom in metinimi listi. Namig: k jedi se odlično poda sveže popečen polnozrnati toast.