Rožnato zapečen rostbif z jagodno salso

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 15 do 20 min (+ 35 min za peko)
Sestavine
Sestavine:
  • 800 g rostbifa v kosu
  • 2 žlici rastlinskega olja OSANA
  • sol
  • sveže mleti poper iz mlinčka ali poper za zrezke
  • 3 rdeče čebule
  • 1 strok čilija
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 3 žlice italijanskega kisa CASTELLO (npr. Condimento Bianco)
  • 500 g jagod
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Rostbif osušimo. V ponvi segrejemo olje in meso v 5 do 6 minutah enakomerno popečemo z vseh strani. Solimo in začinimo s sveže mletim poprom iz mlinčka ali poprom za zrezke. Meso vzamemo iz ponve in 35 minut pečemo v pečici pri temperaturi 160 °C (oz. 140 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Ko je meso pečeno, ga pokrijemo in pustimo stati približno 10 do 15 minut.
Medtem na drobno nasekljamo čebulo. Iz čilijevega stroka odstranimo semena in ga prav tako nasekljamo. Jagode operemo, očistimo in narežemo na kocke. Olje v ponvi, na katerem smo popekli rostbif, znova segrejemo in na njem podušimo koščke čebule in čilija. Dodamo sladkor in pustimo, da rahlo karamelizira. Zalijemo s kisom in kuhamo, dokler se preostanek maščobe in soka rostbifa v ponvi ne raztopi. Ponev odstavimo s štedilnika, počakamo, da se nekoliko ohladi, in dodamo na kocke narezane jagode. Solimo in premešamo. Ko rostbif počiva 10 do 15 minut, ga narežemo in postrežemo s salso. Zraven se odlično poda sveža zelena solata.