Pršut Parma z jagodno solato in praženimi pinjolami

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 15 min
Sestavine
Sestavine:
  • 5 žlic italijanskega kisa CASTELLO (npr. Condimento Bianco)
  • 100 g pršuta PARMA PRINCIPE
  • 100 g rukole
  • 200 g feta sira
  • 250 g jagod
  • manjši šopek drobnjaka
  • sol
  • 3 žlice bio grškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 1 noževa konica čilija v prahu
  • 2 žlici tekočega bio cvetličnega medu NATUR AKTIV
  • 20 g pinjol
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Za pripravo solatnega preliva zmešamo kis, med, čili in oljčno olje ter solimo. Drobnjak nasekljamo in dodamo prelivu. Za pripravo solate operemo jagode, jih očistimo in narežemo na rezine. Feta sir narežemo na kocke. Sestavine za solato – jagode, feta sir in rukolo – damo na krožnike in pokapamo s solatnim prelivom. Rezine pršuta položimo na solato in okrasimo s praženimi pinjolami. Zraven lahko postrežete sveže pečeno bageto!