Piščančji file z jagodnim čatnijem

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 25 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 100 g čebule
  • 3 žlice bio grškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 4 kosi oz. 800 g piščančjih filejev OKUS PODEŽELJA
  • 500 g jagod
  • 2 žlici celega zelenega popra
  • 4 žlice rdečega balzamičnega kisa
  • 1 žlica tekočega bio cvetličnega medu NATUR AKTIV
  • 4 rezine rustikalne štručke OKUS PODEŽELJA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • črni poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Čebulo narežemo na obročke. V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja in na njem pečemo piščančje fileje na vsaki strani 8–10 minut. Fileje vzamemo iz ponve in jih postavimo na toplo. V isto ponev damo žlico oljčnega olja in na njem podušimo čebulne obročke. Dodamo še na četrtine narezane jagode, zeleni poper in vse skupaj na kratko popečemo. Zalijemo s kisom, dodamo med, začinimo s soljo in poprom ter premešamo. V ponvi na kančku oljčnega olja zlato rumeno popečemo rezine štručke. Piščančje fileje narežemo ter postrežemo z jagodnim čatnijem in popečenimi rezinami štručke.