
Piščančji file z jagodnim čatnijem
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 25 min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 100 g čebule
- 3 žlice bio grškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
- 4 kosi oz. 800 g piščančjih filejev OKUS PODEŽELJA
- 500 g jagod
- 2 žlici celega zelenega popra
- 4 žlice rdečega balzamičnega kisa
- 1 žlica tekočega bio cvetličnega medu NATUR AKTIV
- 4 rezine rustikalne štručke OKUS PODEŽELJA
- sol PIRANSKE SOLINE
- črni poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaČebulo narežemo na obročke. V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja in na njem pečemo piščančje fileje na vsaki strani 8–10 minut. Fileje vzamemo iz ponve in jih postavimo na toplo. V isto ponev damo žlico oljčnega olja in na njem podušimo čebulne obročke. Dodamo še na četrtine narezane jagode, zeleni poper in vse skupaj na kratko popečemo. Zalijemo s kisom, dodamo med, začinimo s soljo in poprom ter premešamo. V ponvi na kančku oljčnega olja zlato rumeno popečemo rezine štručke. Piščančje fileje narežemo ter postrežemo z jagodnim čatnijem in popečenimi rezinami štručke.