Mlečni riž z jagodami in breskovim pirejem

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 20 min (brez kuhanja in ohlajanja)
Sestavine
Sestavine:
  • 100 g mlečnega riža
  • 400 ml polnomastnega mleka MILFINA 3,5 %
  • 5 žlic finega kristalnega sladkorja DIAMANT
  • sredica stroka burbonske vanilije
  • 1 noževa konica ingverja v prahu
  • 1 noževa konica cimeta BELLA
  • sok in lupina 2 pomaranč
  • 1 ščepec soli
  • 300 g jagod
  • 125 ml smetane za stepanje MILFINA
  • 3 lističi želatine BELLA
  • polovica pločevinke breskovega kompota SWEET VALLEY
  • 4 lističi mete
  • 1 pest jagod
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Mleko skuhamo skupaj s 4 žlicami sladkorja, cimetom, sredico vanilijevega stroka, ingverjem, lupino in sokom pomaranč ter ščepcem soli. Dodamo mlečni riž in kuhamo na majhnem ognju. Nato počakamo, da postane mlačen. Medtem operemo jagode, jih očistimo in narežemo na koščke. V hladni vodi namočimo želatino, dobro stisnemo in zmešamo s še toplim rižem. Pustimo, da se riž še naprej počasi ohlaja, dokler se rahlo ne zgosti. Smetano stepemo skupaj s preostankom sladkorja in postopoma umešamo v mlečni riž. Nasekljane jagode zmešamo z mešanico riža in smetane ter vlijemo v terino. Za približno 3 ure postavimo v hladilnik. Medtem odcedimo breskve. Dve prihranimo za dekoracijo, preostale pa skupaj z nekaj breskovega soka stisnemo v pire. Ohlajen mlečni riž stresemo iz terine in postrežemo z breskovim pirejem.
Mlečni riž okrasimo z breskvami, jagodami in meto.