
Marmelada iz jagod in rabarbare
- 500 g jagod
- 500 g rabarbare
- 700 g želirnega sladkorja
- sok 1 limone
- 5 kozarcev za vlaganje (z navojnim pokrovčkom)
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaJagode in rabarbaro narežemo na približno 1 cm debele koščke. Vse sestavine stresemo v velik lonec, zmešamo in pustimo namakati približno eno uro. Nato lonec postavimo na štedilnik, zavremo in pri tem vseskozi mešamo. Še 20 minut kuhamo na majhnem ognju. Občasno premešamo. Kozarce za vlaganje splaknemo z vročo vodo, napolnimo z marmelado do 1 cm pod robom in pokrovček tesno zapremo. Napolnjene kozarce obrnemo in jih 10 minut pustimo stati s pokrovčkom navzdol. Previdno, kozarci so zelo vroči! Po 10 minutah kozarce znova obrnemo in pustimo, da se marmelada ohladi.
Namig: Naredite želirni preizkus. Nekaj marmelade vlijte na krožniček in pustite, da se ohladi. Če se marmelada zgosti, pomeni, da je pripravljena. Če se ne zgosti, jo kuhajte še 5 do 10 minut in nato ponovite preizkus.