Kompot iz jagod in rabarbare s kremo iz španskih vetrcev

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 10 do 15 min (+ ca. 15 min za kuhanje in ohlajanje)
Sestavine
Sestavine:
  • 2 žlici vode
  • 500 g jagod
  • 350 g rabarbare
  • 3 žlice finega kristalnega sladkorja DIAMANT
  • 1 zavoj vaniljevega sladkorja BELLA
  • 400 g bio navadnega jogurta NATUR AKTIV s 3,6 % maščobe
  • 100 g poljubčkov ali španskih vetrcev (finega penastega peciva iz beljaka)
  • 4 jagode
  • nekaj lističev mete
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Jagode in rabarbaro dobro operemo in narežemo na koščke. Za pripravo kompota v loncu zavremo vodo, dodamo jagode, rabarbaro, kristalni in vanilijev sladkor in vseskozi mešamo. Nato še 15 minut kuhamo na majhnem ognju. Občasno premešamo. Kompot nato postavimo na hladno. Poljubčke ali španske vetrce razdrobimo in jih približno 10 g prihranimo za pozneje. Razdrobljene poljubčke ali španske vetrce zmešamo z jogurtom, damo v servirne kozarce in izmenično v plasteh prelivamo z ohlajenim kompotom. Postrežemo s preostankom zdrobljenih poljubčkov, jagodami in meto.