Jagodni tiramisu

Porcije: 6
Čas priprave: ca. 15 min (brez ohlajanja)
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • ca. 75 ml močne kave ali kakava
  • 500 g sira mascarpone znamke MILFINA
  • 250 g skute MILFINA
  • 60 g sladkorja DIAMANT
  • 2 zavoja vaniljevega sladkorja BELLA
  • 200 ml sladke smetane MILFINA
  • 250 g jagod
  • ca. 20 piškotov za tiramisu DOLCE NOBILE
  • nekaj kakava v prahu BELLA
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Pripravimo skodelico kave ali kakava in pustimo, da se ohladi. Sir mascarpone, skuto, sladkor in vanilijev sladkor zmešamo v gladko kremo. Nato umešamo stepeno sladko smetano. Šest celih jagod damo na stran. Polovico ostalih jagod po dolžini narežemo na 2–3 mm široke rezine, polovico pa na manjše kocke. Pripravimo 6 kozarcev in nekaj rezin jagod postavimo na dno, tako da so prerezani deli obrnjeni proti steklu. Približno 2/3 piškotov nalomimo na koščke, ki se prilegajo kozarcem, in jih pomočimo v hladno kavo ali kakav. Del namočenih piškotov razporedimo v kozarce, tako da je dno dobro zapolnjeno. Na piškote damo 2 ali 3 žlice kreme, nato jih obložimo z jagodnimi rezinami in kockami ter preostankom namočenih piškotov. Po piškotih porazdelimo preostalo kremo in kozarce za približno 30 minut postavimo na hladno. Preden postrežemo, tiramisu posujemo s kakavom ter ga okrasimo z nenamočenimi piškoti in razpolovljenimi jagodami, ki smo jih dali na stran.