Jagodni sendviči s piščančjim filejem in poprano skuto

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 min
Sestavine
Sestavine:
  • 4 kosi oz. ca. 800 g piščančjih filejev OKUS PODEŽELJA
  • 2 žlici rastlinskega olja OSANA
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • 200 g bio skute NATUR AKTIV s 40 % m. m.
  • 2 žlici vloženih zrn zelenega popra
  • 2 vejici bazilike
  • 1 glava mini vrtne solate (solatni srčki)
  • 250 g jagod
  • 8 rezin polnozrnatega toasta KORNGOLD
  • 8 zobotrebcev
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Piščančje fileje operemo in osušimo ter jih v 8 do 10 minutah enakomerno popečemo v segreti naoljeni ponvi. Solimo in popramo. Medtem na grobo nasekljamo poprova zrna. V skledi zmešamo skuto z nasekljanim poprom in na drobno nasekljano baziliko. Začinimo s soljo in mletim poprom. Rezine toasta popečemo in namažemo s poprano skuto. Popečene piščančje fileje narežemo na rezine, prav tako solatne srčke in jagode. Polovico namazanih rezin toasta obložimo v naslednjem zaporedju: rezine solate – rezine piščančjega fileja – rezine jagod. Nato s preostalimi rezinami toasta, ki so namazane samo s skuto, pokrijemo obložene rezine. Sendviče prerežemo po diagonali, prebodemo z zobotrebci in postrežemo.