Jagodna torta z limonino kremo

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 min (brez ohlajanja)
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 7 lističev želatine BELLA
  • 1 zavoj praška za vanilijev puding BELLA
  • 50 g sladkorja DIAMANT
  • 300 ml polnomastnega mleka MILFINA
  • sok in lupina 1 bio limone
  • 200 g kisle smetane MILFINA
  • 1 pripravljeno biskvitno dno
  • 500 g jagod
  • 250 ml vode (lahko tudi belega ali penečega vina)
  • 40 g pistacij STUDIO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Najprej pripravimo kremo. 4 lističe želatine namočimo v vodi. Prašek za puding gladko zmešamo s sladkorjem in 2–3 žlicami hladnega mleka. Preostanek mleka zavremo, ga zgostimo s pripravljeno mešanico in ob stalnem mešanju kuhamo 3–4 minute. Primešamo limonin sok, nastrgano limonino lupino in odcejene lističe želatine. Puding prelijemo v drugo posodo, da se nekoliko ohladi. Vmes ga večkrat premešamo.
Kislo smetano premešamo, da postane gladka, nato jo umešamo v še mlačen puding. Okoli biskvita položimo tortni obroč in kremo razmažemo po biskvitu. Postavimo v hladilnik za približno 2 uri, da se krema strdi.
Jagode narežemo na polovice ali četrtine ter jih porazdelimo po ohlajeni kremi. Iz 3 lističev želatine in 250 ml vode po navodilih na embalaži pripravimo preliv za torto. Vodo lahko po želji nadomestimo z belim ali penečim vinom. Pri pripravi pazimo, da je tekočina sobne temperature. Preliv enakomerno prelijemo po jagodah. Ko se strdi, odstranimo tortni obroč in rob torte okrasimo s sesekljanimi pistacijami.