
Jagodna torta z limonino kremo
- 7 lističev želatine BELLA
- 1 zavoj praška za vanilijev puding BELLA
- 50 g sladkorja DIAMANT
- 300 ml polnomastnega mleka MILFINA
- sok in lupina 1 bio limone
- 200 g kisle smetane MILFINA
- 1 pripravljeno biskvitno dno
- 500 g jagod
- 250 ml vode (lahko tudi belega ali penečega vina)
- 40 g pistacij STUDIO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaNajprej pripravimo kremo. 4 lističe želatine namočimo v vodi. Prašek za puding gladko zmešamo s sladkorjem in 2–3 žlicami hladnega mleka. Preostanek mleka zavremo, ga zgostimo s pripravljeno mešanico in ob stalnem mešanju kuhamo 3–4 minute. Primešamo limonin sok, nastrgano limonino lupino in odcejene lističe želatine. Puding prelijemo v drugo posodo, da se nekoliko ohladi. Vmes ga večkrat premešamo.
Kislo smetano premešamo, da postane gladka, nato jo umešamo v še mlačen puding. Okoli biskvita položimo tortni obroč in kremo razmažemo po biskvitu. Postavimo v hladilnik za približno 2 uri, da se krema strdi.
Jagode narežemo na polovice ali četrtine ter jih porazdelimo po ohlajeni kremi. Iz 3 lističev želatine in 250 ml vode po navodilih na embalaži pripravimo preliv za torto. Vodo lahko po želji nadomestimo z belim ali penečim vinom. Pri pripravi pazimo, da je tekočina sobne temperature. Preliv enakomerno prelijemo po jagodah. Ko se strdi, odstranimo tortni obroč in rob torte okrasimo s sesekljanimi pistacijami.