Jagodna skutna torta s španskimi vetrci

Porcije: 1
Čas priprave: ca. 35 min (+ 1 ura za peko)
Sestavine
Sestavine:
  • 500 g kisle smetane MILFINA
  • 250 g skute MILFINA 20 %
  • 180 g finega kristalnega sladkorja DIAMANT
  • 1 zavoj vaniljevega sladkorja BELLA
  • 1 zavoj praška za vanilijev puding BELLA
  • 6 jajc iz hlevske reje OKUS PODEŽELJA
  • 3 beljaki jajc iz hlevske reje OKUS PODEŽELJA
  • 150 g sladkorja v prahu DIAMANT
  • 1 ščepec soli
  • 500 g jagod
  • 3 žlice pomarančnega likerja
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Za pripravo skutne torte prekrijemo pekač za torto (premera 26 cm) s papirjem za peko. Zmešamo kislo smetano, skuto, vanilijev sladkor in prašek za vanilijev puding. Razžvrkljamo jajca in jih umešamo v kremo iz kisle smetane in skute. Dobljeno maso vlijemo v pekač za torto in približno eno uro pečemo pri 170 °C (oz. pri 150 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Torto vzamemo iz pekača in pustimo, da se dobro ohladi. Jagode operemo in razpolovimo. Mariniramo jih s pomarančnim likerjem in porazdelimo po ohlajeni skutni torti. Za pripravo španskih vetrcev beljakom dodamo ščepec soli in jih stepemo s kuhinjskim ali paličnim mešalnikom. Postopoma dodajamo sladkor v prahu, dokler ne nastane čvrsta, oljnata masa. Pripravljeno maso razmažemo preko jagod. Torto 8 do 10 minut pečemo pri 170 °C (na srednji reži), da postane zlato rumena. Preden postrežemo, pustimo, da se ohladi.