
Jagodna bovla
Porcije:
10
Čas priprave:
ca. 5 min (+ 1 ura za mariniranje)
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 1 kg jagod
- 65 g sladkorja DIAMANT
- 40 ml pomarančnega likerja
- 0.75 l belega vina (npr. Chardonnay Valdadige, 0,75 l)
- 1.5 l suhega penečega vina (npr. penine Silver Pearls, 0,75 l)
- 1 šopek mete
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaOčiščene in osušene jagode narežemo na polovice ali četrtine, nato jih v skledi zmešamo s sladkorjem in pomarančnim likerjem ter jih v hladilniku mariniramo približno 1 uro. Preden jih postrežemo, jih prelijemo z ohlajenim belim in penečim vinom ter okrasimo z metinimi listi.
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!