Jagodna bovla

Porcije: 10
Čas priprave: ca. 5 min (+ 1 ura za mariniranje)
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 1 kg jagod
  • 65 g sladkorja DIAMANT
  • 40 ml pomarančnega likerja
  • 0.75 l belega vina (npr. Chardonnay Valdadige, 0,75 l)
  • 1.5 l suhega penečega vina (npr. penine Silver Pearls, 0,75 l)
  • 1 šopek mete
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Očiščene in osušene jagode narežemo na polovice ali četrtine, nato jih v skledi zmešamo s sladkorjem in pomarančnim likerjem ter jih v hladilniku mariniramo približno 1 uro. Preden jih postrežemo, jih prelijemo z ohlajenim belim in penečim vinom ter okrasimo z metinimi listi.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!