Svinjski zrezki z jabolki in rožmarinom

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 200 g mlade čebule
  • 6 vejic svežega rožmarina
  • 2 jabolki
  • 4 svinjski zrezki OKUS PODEŽELJA
  • 6 žlic rastlinskega olja OSANA
  • 1 žlica cvetličnega medu GRANDESSA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših poslovalnicah.

Priprava:

Priprava

Pekač položimo v pečico in jo segrejemo na 180 °C (na 160 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Mlado čebulo operemo in narežemo na kolobarje. Rožmarin osmukamo in sesekljamo. Jabolki operemo, narežemo na krhlje in odstranimo peške.

Svinjske zrezke solimo, popramo ter popečemo z obeh strani v ponvi na vročem olju. Nato jih preložimo v segret pekač, pod vsak zrezek pa zataknemo osmukano vejico rožmarina. Pekač položimo v srednji del pečice in pečemo približno 10 minut.

Jabolčne krhlje damo v ponev, kjer smo pekli zrezke, in jih pečemo približno 3 minute. Dodamo mlado čebulo in pri nizki temperaturi dušimo 2 minuti. Solimo, popramo, začinimo s sesekljanim rožmarinom in medom ter premešamo. Pečene zrezke nadevamo na krožnike in postrežemo z jabolki.