
Svinjski zrezki z jabolki in rožmarinom
- 200 g mlade čebule
- 6 vejic svežega rožmarina
- 2 jabolki
- 4 svinjski zrezki OKUS PODEŽELJA
- 6 žlic rastlinskega olja OSANA
- 1 žlica cvetličnega medu GRANDESSA
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaPekač položimo v pečico in jo segrejemo na 180 °C (na 160 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Mlado čebulo operemo in narežemo na kolobarje. Rožmarin osmukamo in sesekljamo. Jabolki operemo, narežemo na krhlje in odstranimo peške.
Svinjske zrezke solimo, popramo ter popečemo z obeh strani v ponvi na vročem olju. Nato jih preložimo v segret pekač, pod vsak zrezek pa zataknemo osmukano vejico rožmarina. Pekač položimo v srednji del pečice in pečemo približno 10 minut.
Jabolčne krhlje damo v ponev, kjer smo pekli zrezke, in jih pečemo približno 3 minute. Dodamo mlado čebulo in pri nizki temperaturi dušimo 2 minuti. Solimo, popramo, začinimo s sesekljanim rožmarinom in medom ter premešamo. Pečene zrezke nadevamo na krožnike in postrežemo z jabolki.