Svinjski file z jabolčnimi krhlji v smetanovi omaki

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 20 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 550 g svinjskega fileja
  • 1 jabolko
  • pol šopka peteršilja
  • 2 žlici rastlinskega olja OSANA
  • 1 žlica bio masla NATUR AKTIV
  • 40 ml viskija
  • 200 ml sladke smetane OMIRA
  • 1 čajna žlička mlete sladke paprike LE GUSTO
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Jabolko olupimo, narežemo na krhlje in odstranimo peške. Peteršilj osmukamo s stebelc in sesekljamo. Svinjski file narežemo na 8 rezin, jih solimo in popramo ter popečemo v ponvi na vročem olju. Dodamo maslo in jabolčne krhlje ter dušimo 3–4 minute pri srednji temperaturi. Zalijemo z viskijem. Primešamo še sladko smetano in mleto sladko papriko ter pokuhamo. Nato vmešamo peteršilj, solimo in popramo. Za prilogo priporočamo svaljke in blanširan brokoli.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!