Rustikalna jabolčna pogača

Porcije: 1
Čas priprave: ca. 90 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 500 g gladke moke KORNGOLD
  • 150 ml polnomastnega mleka MILFINA
  • 100 ml vode
  • 1 kocka kvasa
  • 60 ml rastlinskega olja OSANA
  • 1 šopek svežega majarona
  • 3 bio jajca NATUR AKTIV
  • 150 ml sladke smetane OMIRA
  • 3 srednje velike rdeče čebule
  • 3 večja jabolka
  • 200 g blage gorgonzole CUCINA
  • 100 g kuhanega pršuta Z’DEŽELE
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših poslovalnicah.

Priprava:

Priprava

V skledi zmešamo moko in ščepec soli. Posebej segrejemo mleko in vodo. V mlačnem mleku raztopimo kvas. Z moko, toplo vodo in oljem ga zamesimo v gladko testo, ki ga pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem pol ure. Medtem s stebelc osmukamo lističe majarona. V lončku zmešamo jajca in kislo smetano, malo solimo, popramo in dodamo polovico majarona. Pečico segrejemo na 200 °C (na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Testo z rokami pregnetemo in razvaljamo tako, da z njim prekrijemo pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Robove testa povlečemo malce navzgor in pustimo vzhajati še 10 minut. Čebulo narežemo na tanke rezine. Jabolka operemo, odstranimo peške in narežemo na zelo tanke rezine. Gorgonzolo nakockamo ter jo z jabolki in čebulo razporedimo po testu. V spodnjem delu pečice pečemo približno pol ure.

Po 10 minutah peke segrejemo prej pripravljeno smetano z jajci ter mešamo, dokler ne postane kremasta. Prelijemo jo čez pogačo, ki jo nato spečemo do konca. Pršut narežemo na trakce in ga skupaj s preostalim majaronom potresemo po pogači, ki jo razrežemo na 12 kosov.