Piščančji file s karameliziranimi jabolki

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 35 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 4 piščančji fileji OKUS PODEŽELJA (po ca. 130 g)
  • 2 kiselkasti jabolki
  • 2 žlici rastlinskega olja OSANA
  • 2 čajni žlički karija LE GUSTO
  • 4 mlade čebule
  • 2 žlici čajnega masla MILFINA
  • 1 žlica kristalnega sladkorja
  • 200 ml sladke smetane OMIRA
  • malo limoninega soka
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših poslovalnicah.

Priprava:

Priprava

Pečico segrejemo na 180 °C (na 160 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Jabolki olupimo, odstranimo peške in narežemo na krhlje. Mladi čebuli operemo in odrežemo spodnji del korenine.

Piščančje fileje solimo, popramo, začinimo s karijem in popečemo v ponvi na vročem olju z vseh strani. Popečene fileje skupaj z mlado čebulo zavijemo v namaščeno alufolijo in pečemo v pečici približno 20 minut. Medtem v ponvi na vročem maslu popražimo jabolčne krhlje. Potresemo jih s sladkorjem in pražimo naprej, da sladkor karamelizira. Krhlje večkrat premešamo in obrnemo. Karamelizirane krhlje vzamemo iz ponve in damo na stran, ostanke v ponvi pa zalijemo s sladko smetano in zavremo. Solimo, popramo in začinimo še z limoninim sokom. Gotove piščančje fileje vzamemo iz pečice in narežemo na rezine. Skupaj s čebulo in jabolčnimi krhlji jih razporedimo na krožnike in pokapamo s smetanovo omako.

Namig: Kot prilogo k jedi priporočamo njoke CARLONI.