Pire z jabolki in mini pečenice

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 600 g krompirja
  • 2 sladko-kisli jabolki
  • pol šopka peteršilja
  • 1 žlica rastlinskega olja OSANA
  • 1 zavoj originalnih nürnberških pečenic
  • 1 čebula
  • 2 žlici čajnega masla MILFINA
  • 150 ml polnomastnega mleka MILFINA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših poslovalnicah.

Priprava:

Priprava

Krompir olupimo, narežemo na kose in kuhamo v segreti, rahlo osoljeni vodi približno 20 minut. Jabolki olupimo in jima odstranimo peške. Narežemo ju na rezine. Peteršilj osmukamo s stebelc ter sesekljamo. V ponvi segrejemo olje za pečenice. Pri srednji temperaturi jih pečemo približno 5 minut.

Čebulo narežemo na kolobarčke. V ponvi jih na žlici masla zlato rjavo popečemo. Nato na žlici masla pri nizki temperaturi podušimo še jabolčne rezine. Krompir odcedimo. Skupaj z jabolki ga damo nazaj v lonec, zalijemo s toplim mlekom ter pretlačimo v pire. Solimo, popramo in vmešamo peteršilj. Pečenice in pire nadevamo na krožnike, po vrhu pa razporedimo popečene čebulne kolobarčke.