
Pire z jabolki in mini pečenice
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 600 g krompirja
- 2 sladko-kisli jabolki
- pol šopka peteršilja
- 1 žlica rastlinskega olja OSANA
- 1 zavoj originalnih nürnberških pečenic
- 1 čebula
- 2 žlici čajnega masla MILFINA
- 150 ml polnomastnega mleka MILFINA
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaKrompir olupimo, narežemo na kose in kuhamo v segreti, rahlo osoljeni vodi približno 20 minut. Jabolki olupimo in jima odstranimo peške. Narežemo ju na rezine. Peteršilj osmukamo s stebelc ter sesekljamo. V ponvi segrejemo olje za pečenice. Pri srednji temperaturi jih pečemo približno 5 minut.
Čebulo narežemo na kolobarčke. V ponvi jih na žlici masla zlato rjavo popečemo. Nato na žlici masla pri nizki temperaturi podušimo še jabolčne rezine. Krompir odcedimo. Skupaj z jabolki ga damo nazaj v lonec, zalijemo s toplim mlekom ter pretlačimo v pire. Solimo, popramo in vmešamo peteršilj. Pečenice in pire nadevamo na krožnike, po vrhu pa razporedimo popečene čebulne kolobarčke.