Pečena jabolka s pinjolami in kozjim sirom

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 min (brez peke)
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 2 večji jabolki
  • 4 vejice timijana
  • 4 žlice pinjol HAPPY HARVEST
  • 150 g svežega kozjega sira
  • 2 čajni žlički cvetličnega medu GRANDESSA
  • 4 rezine pečene mesne slanine
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Pečico segrejemo na 200 °C (na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Jabolki operemo, odstranimo peške in prečno prerežemo. Iz polovičk izdolbemo meso, da ostane približno centimeter debel rob. Izdolbene koščke jabolk sesekljamo. Timijan osmukamo. V ponvi brez maščobe rahlo popražimo pinjole. Zmešamo jih s svežim kozjim sirom, sesekljanimi jabolki, timijanom in medom ter solimo in popramo. S pripravljeno maso nadevamo prazne polovičke jabolk. V pečici jih pečemo približno 40 minut. 15 minut pred koncem peke na alufolijo razporedimo slanino in jo hrustljavo zapečemo. Z njo okrasimo pečena jabolka in postrežemo. Jed je nadvse okusna, tudi če jo pogrejemo.