Nadevane pikantne palačinke

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 150 g gladke moke KORNGOLD
  • 4 bio jajca NATUR AKTIV
  • 250 ml polnomastnega mleka MILFINA
  • 1 žlica raztopljenega čajnega masla MILFINA
  • 2 večji čebuli
  • 4 kiselkasta jabolka
  • 8 rezin domačega pršuta KRAS
  • 150 nastrganega italijanskega trdega sira CUCINA NOBILE (vrsta: Parmigiano Reggiano)
  • 1 žlica čajnega masla MILFINA
  • 2 žlici rastlinskega olja OSANA
  • 1 ščepec soli PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

V skledi iz moke, jajc, mleka, ščepca soli in toplega masla zamesimo gladko testo, ki ga pustimo počivati približno 10 minut. Čebulo narežemo na rezine. Jabolka operemo in jim odstranimo peške. Vsako jabolko razrežemo na približno 16 krhljev, pršut pa na kocke. V ponvi na maslu popražimo čebulo, dodamo jabolčne krhlje in vse skupaj pri srednji temperaturi pražimo še 2–3 minute. Potresemo z narezanim pršutom in 100 g nastrganega sira, popramo ter premešamo.

Pečico segrejemo na 190°C. Pekač za narastke namastimo z maslom. V ponvi za peko palačink na vročem olju spečemo 8 palačink. Nadevamo jih s pripravljeno maso, zvijemo in zložimo v pekač eno zraven druge. Potresemo s preostalih 50 g nastrganega sira in gratiniramo v pečici 5 minut.