Motovilec z jabolki in sirom brie

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 100 g motovilca
  • 1 kiselkasto jabolko
  • 400 g francoskega sira brie ROI DE TREFLE
  • 1 rdeča čebula
  • 100 ml jabolčnega soka PURE FRUITS
  • 4 žlice repičnega olja OSANA
  • 2 žlici belega balzamičnega kisa CASA CANDIOTTI
  • 50 g pinjol HAPPY HARVEST
  • pol francoske bagete OKUS TRADICIJE
  • malo kristalnega sladkorja
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših poslovalnicah.

Priprava:

Priprava

Motovilec operemo. Jabolku odstranimo peške in ga narežemo na koščke. Sir brie narežemo na tanke rezine, čebulo pa na kolobarje. Motovilec, jabolčne koščke in sir nadevamo na štiri plitve krožnike ter po vrhu razporedimo kolobarje čebule. Na koncu dodamo preliv, ki ga pripravimo iz segretega jabolčnega soka, olja, balzamičnega kisa, sladkorja, soli in popra. Pripravljeno solato potresemo še s sesekljanimi pinjolami, zraven pa postrežemo francosko bageto.