Krompir z jabolčnimi krhlji in krvavicami

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 800 g krompirja
  • 4 jabolka
  • 2 žlici čajnega masla MILFINA
  • 2 čebuli
  • 4 krvavice OKUS PODEŽELJA
  • 4 žlice gladke moke KORNGOLD
  • 2 žlici rastlinskega olja OSANA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših poslovalnicah.

Priprava:

Priprava

Krompir olupimo in kuhamo v rahlo osoljeni vreli vodi približno 25 minut. Jabolka olupimo in jim odstranimo peške. Narežemo jih na približno centimeter debele krhlje. V ponvi raztopimo žlico masla in krhlje pri nizki temperaturi pražimo 6 minut.

Čebuli olupimo. Narežemo ju na kolobarčke, krvavice pa na centimeter debele rezine. Oboje pomokamo in v ponvi na vročem olju pri srednji temperaturi hrustljavo zapečemo. Kuhan krompir odcedimo in mu dodamo žlico masla. Solimo, popramo in premešamo, da se krompir nekoliko razdrobi. Nato ga nadevamo na 4 krožnike. Po vrhu razporedimo jabolčne krhlje, popečene rezine krvavic in čebulne kolobarčke.