
Krompir z jabolčnimi krhlji in krvavicami
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 800 g krompirja
- 4 jabolka
- 2 žlici čajnega masla MILFINA
- 2 čebuli
- 4 krvavice OKUS PODEŽELJA
- 4 žlice gladke moke KORNGOLD
- 2 žlici rastlinskega olja OSANA
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaKrompir olupimo in kuhamo v rahlo osoljeni vreli vodi približno 25 minut. Jabolka olupimo in jim odstranimo peške. Narežemo jih na približno centimeter debele krhlje. V ponvi raztopimo žlico masla in krhlje pri nizki temperaturi pražimo 6 minut.
Čebuli olupimo. Narežemo ju na kolobarčke, krvavice pa na centimeter debele rezine. Oboje pomokamo in v ponvi na vročem olju pri srednji temperaturi hrustljavo zapečemo. Kuhan krompir odcedimo in mu dodamo žlico masla. Solimo, popramo in premešamo, da se krompir nekoliko razdrobi. Nato ga nadevamo na 4 krožnike. Po vrhu razporedimo jabolčne krhlje, popečene rezine krvavic in čebulne kolobarčke.