Koktajl iz kozic, jabolk in pomarančnih krhljev

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 200 g navadnih ASC-kozic ALMARE SEAFOOD
  • 2 jabolki
  • sok pol limone
  • 2 pomaranči
  • 1 glavica cikorije
  • četrt šopka peteršilja
  • 1 žlica ketchupa LOMEE
  • 20 ml viskija
  • 100 g bio kisle smetane NATUR AKTIV
  • pol čajne žličke kristalnega sladkorja
  • 1 ščepec soli PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Kozice čez noč odtajamo. Jabolki olupimo, jima odstranimo peške in ju narežemo na rezine. Rezine narežemo še na tanjše trakce in pokapamo z limoninim sokom.

Pomarančo na eni strani nekoliko odrežemo, da jo lahko postavimo pokonci. Z ostrim nožem jo natančno olupimo, vključno s tanko belo podkožico. Nato iz pomaranče izrežemo rezine, tako da z ostrim nožem zarežemo ob tanki opni, ki ločuje posamezne krhlje. Nato zarežemo še ob drugi strani krhlja. Na enak način zrežemo ves sadež, na krhljih pa ne sme biti belih kožic. Seveda odstranimo tudi peške.

Cikoriji odstranimo stržen. Zgornjo tretjino cikorije odrežemo in shranimo za pozneje, preostali del pa narežemo na tanjše trakove. Peteršilj osmukamo s stebelc in sesekljamo. Iz ketchupa, viskija, kisle smetane, sladkorja, soli in popra pripravimo preliv. V ponvi na hitro popečemo kozice. Medtem v posodi zmešamo cikorijo, peteršilj, jabolka in pomarančne rezine, začinimo s prelivom, dobro premešamo in dodamo pečene kozice. Nadevamo v koktajl kozarce in okrasimo z vršički cikorije.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!