Juha iz jabolk in zelene s česnovimi krušnimi kockami

Porcije: 4
Skupen čas: 50 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Juho:
  • 1 manjši gomolj zelene, olupljen (pribl. 450 g)
  • 2 čebuli, narezani na kocke
  • 2 žlici masla MILFINA
  • 1 jabolko, narezano na večje kocke
  • 200 ml jabolčnega soka PURE FRUITS
  • 800 ml jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
  • 250 ml sladke smetane MILFINA
  • -----
  • Drobnjakovo olje:
  • šopek drobnjaka, drobno sesekljanega
  • 100 ml rastlinskega olja OSANA
  • -----
  • Česnove krušne kocke:
  • 4 rezine toasta HAPPY HARVEST, narezane na kocke
  • 1 strok česna, narezan na rezine
  • 50 g masla MILFINA
  • -----
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava:

Priprava

Zeleno narežemo na 1 cm velike kocke in jo skupaj s čebulo, nekaj soli in popra ter maslom zarumenimo v loncu. Dodamo na kocke narezano jabolko in jabolčni sok ter zavremo. Nato prilijemo jušno osnovo in pustimo, da 20 minut rahlo vre.

Drobnjak in olje temeljito zmešamo, kocke toasta in česen pa na maslu pri srednji temperaturi pražimo 10 minut.

Juhi prilijemo smetano in kuhamo še 10 minut, da se zelena povsem zmehča. Nato jo pretlačimo s paličnim mešalnikom in po potrebi precedimo skozi cedilo. Na koncu juho po okusu solimo in popramo, nalijemo v jušne skodelice, posujemo z jušnimi kockami in pokapljamo z drobnjakovim oljem.