Jabolčni zvitki s svežim sirom

Porcije: 8
Skupen čas: 42 min
Čas priprave: 30 min
Čas kuhanja: 12 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Polnilo:
  • 300 g namaza iz svežega sira MILFINA, vrsta z zelišči
  • 1 jabolko, drobno naribano
  • 1 rumenjak jajca OKUS PODEŽELJA
  • nastrgana lupinica 1 bio limone
  • 1 čajna žlička čilijevih kosmičev LE GUSTO
  • pol šopka peteršilja, grobo nasekljanega
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • -----
  • Testo:
  • približno 120 g vlečenega testa BACKETTERIA
  • 50 ml rastlinskega olja OSANA
  • 1 beljak jajca OKUS PODEŽELJA
  • 2 žlici sezama HAPPY HARVEST

Priprava:

Priprava

Sirnemu namazu primešamo jabolka, rumenjak, limonino lupinico, čilijeve kosmiče in peteršilj ter solimo in popramo.

Vsak list testa prepolovimo in namažemo z nekaj olja. Na spodnji rob naložimo 2–3 žlice sirne mase in jo razporedimo tako, da levo in desno na vsaki strani ostane 2 cm prostora, nato pa testo še enkrat premažemo z nekaj olja. Levi in desni rob zapognemo čez maso in testo zvijemo od spodnjega roba navzgor.

Zvitke namažemo z beljakom in posujemo s sezamom. Po 4 naenkrat položimo v cvrtnik na vroč zrak in jih pri 190 °C pečemo 6 minut, da se hrustljavo zapečejo.