Jabolčne rezine s slanino in popečenim kozjim sirom

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 8 rezin slanine
  • 2 jabolki
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
  • 400 g bio kozjega sira NATUR AKTIV
  • -----
  • Za preliv:
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
  • 3 žlice cvetličnega medu GRANDESSA
  • malo timijana
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • -----
  • Za prilogo:
  • 100 g motovilca
  • 50 ml jabolčnega soka PURE FRUITS
  • 4 žlice repičnega olja OSANA
  • 2 žlici belega balzamičnega kisa CASTELLO
  • malo sladkorja
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Segrejemo teflonsko ali keramično ponev brez olja ter v njej popečemo slanino. Pečeno slanino vzamemo iz ponve in jo damo na stran. Iz jabolk s pripomočkom za odstranjevanje peščišča odstranimo sredico. Nato ju narežemo na približno centimeter debele okrogle rezine, ki jih v ponvi na vročem olju popečemo z obeh strani.

Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo in uporabimo funkcijo žar. Jabolčne rezine zložimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Čez nadevamo slanino, po vrhu pa rezine kozjega sira. V pečici vse skupaj lepo zapečemo, da se sir stopi in zlato porjavi. Nato iz pečenih rezin jabolk, slanine in sira oblikujemo stolpiče. Čebulo narežemo na kocke. Zmešamo olje, med, narezano čebulo, sol, poper in timijan ter pokapamo čez stolpiče. Za prilogo pripravimo motovilec, ki ga operemo in skupaj s stolpiči razporedimo na 4 krožnike. Segrejemo jabolčni sok, dodamo olje, kis, sladkor, sol in poper, dobro premešamo ter prelijemo čez motovilec.