Jabolčna pogača z mandlji

Porcije: 1
Čas priprave: ca. 20–25 min (brez peke in ohlajanja)
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za nadev:
  • 1,5 kg sladko-kislih jabolk
  • 50 g čajnega masla MILFINA
  • 50 g rezanih mandljev HAPPY HARVEST
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • malo čajnega masla MILFINA ali sončnične margarine BELLASAN sobne temperature za namastitev pekača
  • -----
  • Za testo:
  • 350 g gladke moke KORNGOLD
  • 1 zavojček pecilnega praška BELLA
  • 200 g finega kristalnega sladkorja
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja BELLA
  • 200 g čajnega masla MILFINA ali sončnične margarine BELLASAN sobne temperature
  • sok in nastrgana lupinica 1 limone
  • 5 bio jajc NATUR AKTIV
  • 150 g bio navadnega jogurta NATUR AKTIV s 3,6 % maščobe
  • 100 g italijanskih piškotov AMARETTINI
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših poslovalnicah.

Priprava:

Priprava

Za nadev olupimo jabolka, jih narežemo na četrtine in odstranimo peške. V vsak kos večkrat po dolgem zarežemo z zunanje strani (približno 4–5 mm globoko). Pečico segrejemo na 180 °C (na 160 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka) in namastimo pekač, velik približno 30 x 40 cm.

Za testo zmešamo moko in pecilni prašek ter vse ostale sestavine razen piškotov. Z mešalnikom jih zgnetemo v testo, ki mu na koncu primešamo še nadrobljene piškote. Testo položimo v pekač. Čez razporedimo kose jabolk, pri čemer naj bo zaobljeni del obrnjen navzgor, in jih narahlo potisnemo v testo. Premažemo z raztopljenim maslom in potresemo z lističi mandljev. Pogačo pečemo v srednjem delu pečice približno 40 minut. Ko se ohladi, jo okrasimo še s sladkorjem v prahu.

Namig: Ne marate jabolk? Nič hudega! Lahko jih zamenjate s kilogramom in pol izkoščičenih sliv.