Jabolčna pita z orehi

Porcije: 1
Čas priprave: ca. 30 min (brez peke in ohlajanja)
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 175 g gladke moke KORNGOLD
  • 85 g soljenega čajnega masla MILFINA iz hladilnika
  • 35 g finega kristalnega sladkorja
  • 1 bio jajce NATUR AKTIV
  • 2 žlici čajnega masla MILFINA za namastitev pekača
  • malo gladke moke KORNGOLD, da pomokamo pekač
  • -----
  • Za nadev:
  • 20 g orehovih jedrc HAPPY HARVEST
  • 50 g finega kristalnega sladkorja
  • 650 g jabolk
  • 1 strok burbonske vanilije
  • 100 ml sladke smetane OMIRA
  • 1 bio jajce NATUR AKTIV
  • sladkor v prahu za okrasitev kolača
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Moko vsujemo v posodo ter dodamo maslo in 35 g sladkorja. Na sredi naredimo jamico, v kateri ubijemo jajce. Nato hitro zamesimo testo. Zavijemo ga v živilsko folijo in postavimo na hladno za približno 1 uro. Medtem z maslom namastimo pekač premera 24 cm in ga pomokamo. Testo kar v foliji razvaljamo. Nato folijo odstranimo, testo pa položimo v pekač in preluknjamo z vilicami.

Orehe sesekljamo. Z žlico sladkorja jih potresemo po preluknjanem testu in vse skupaj postavimo na hladno. Jabolka olupimo, odstranimo peške, narežemo na rezine in prav tako enakomerno nadevamo čez testo v pekaču. Pečemo približno 45–50 min v pečici, segreti na 200 °C (na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Medtem po dolgem razpolovimo strok vanilije in iz polovičk postrgamo sredico. Zmešamo jo s sladko smetano, jajcem ter preostalim sladkorjem in po 30 minutah peke prelijemo čez pito. Nato pito spečemo do konca. Preden postrežemo, potresemo s sladkorjem v prahu.