
Jabolčna pita z orehi
- 175 g gladke moke KORNGOLD
- 85 g soljenega čajnega masla MILFINA iz hladilnika
- 35 g finega kristalnega sladkorja
- 1 bio jajce NATUR AKTIV
- 2 žlici čajnega masla MILFINA za namastitev pekača
- malo gladke moke KORNGOLD, da pomokamo pekač
- -----
- Za nadev:
- 20 g orehovih jedrc HAPPY HARVEST
- 50 g finega kristalnega sladkorja
- 650 g jabolk
- 1 strok burbonske vanilije
- 100 ml sladke smetane OMIRA
- 1 bio jajce NATUR AKTIV
- sladkor v prahu za okrasitev kolača
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaMoko vsujemo v posodo ter dodamo maslo in 35 g sladkorja. Na sredi naredimo jamico, v kateri ubijemo jajce. Nato hitro zamesimo testo. Zavijemo ga v živilsko folijo in postavimo na hladno za približno 1 uro. Medtem z maslom namastimo pekač premera 24 cm in ga pomokamo. Testo kar v foliji razvaljamo. Nato folijo odstranimo, testo pa položimo v pekač in preluknjamo z vilicami.
Orehe sesekljamo. Z žlico sladkorja jih potresemo po preluknjanem testu in vse skupaj postavimo na hladno. Jabolka olupimo, odstranimo peške, narežemo na rezine in prav tako enakomerno nadevamo čez testo v pekaču. Pečemo približno 45–50 min v pečici, segreti na 200 °C (na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Medtem po dolgem razpolovimo strok vanilije in iz polovičk postrgamo sredico. Zmešamo jo s sladko smetano, jajcem ter preostalim sladkorjem in po 30 minutah peke prelijemo čez pito. Nato pito spečemo do konca. Preden postrežemo, potresemo s sladkorjem v prahu.