Jabolčna kremna juha s hrenom in prekajeno postrvjo

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 4 jabolka
  • 1 čebula
  • 1 šopek drobnjaka
  • 1 žlica čajnega masla MILFINA
  • 1 žlica gladke moke KORNGOLD
  • 50 ml belega vina (npr. sivega pinota LJUTOMERČAN)
  • 250 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
  • 200 ml sladke smetane MILFINA
  • 1 žlica delikatesnega hrena LOMEE
  • 200 g filetov prekajene postrvi
  • 1 ciabatta OKUS TRADICIJE po želji
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Jabolka olupimo, odstranimo peške in narežemo na kocke. Tudi čebulo nakockamo, drobnjak pa narežemo na kolobarčke. V loncu raztopimo maslo in prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo narezana jabolka in pražimo 2–3 minute. Vse skupaj posujemo z moko, podušimo, premešamo in zalijemo z belim vinom. Po navodilih na embalaži pripravimo še jušno osnovo, ki jo počasi dolivamo v lonec. Medtem ves čas mešamo, da ne nastanejo grudice. Juho nato pri nizki temperaturi kuhamo še 8 minut. Pretlačimo jo s paličnim mešalnikom, dodamo sladko smetano in delikatesni hren ter solimo in popramo. Preden postrežemo, juho popestrimo z nekaj koščki prekajene postrvi in sesekljanim drobnjakom. Če želimo, lahko kot prilogo postrežemo rezine ciabatte, ki smo jih prej popekli.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!