
Jabolčna kremna juha s hrenom in prekajeno postrvjo
- 4 jabolka
- 1 čebula
- 1 šopek drobnjaka
- 1 žlica čajnega masla MILFINA
- 1 žlica gladke moke KORNGOLD
- 50 ml belega vina (npr. sivega pinota LJUTOMERČAN)
- 250 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
- 200 ml sladke smetane MILFINA
- 1 žlica delikatesnega hrena LOMEE
- 200 g filetov prekajene postrvi
- 1 ciabatta OKUS TRADICIJE po želji
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaJabolka olupimo, odstranimo peške in narežemo na kocke. Tudi čebulo nakockamo, drobnjak pa narežemo na kolobarčke. V loncu raztopimo maslo in prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo narezana jabolka in pražimo 2–3 minute. Vse skupaj posujemo z moko, podušimo, premešamo in zalijemo z belim vinom. Po navodilih na embalaži pripravimo še jušno osnovo, ki jo počasi dolivamo v lonec. Medtem ves čas mešamo, da ne nastanejo grudice. Juho nato pri nizki temperaturi kuhamo še 8 minut. Pretlačimo jo s paličnim mešalnikom, dodamo sladko smetano in delikatesni hren ter solimo in popramo. Preden postrežemo, juho popestrimo z nekaj koščki prekajene postrvi in sesekljanim drobnjakom. Če želimo, lahko kot prilogo postrežemo rezine ciabatte, ki smo jih prej popekli.
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!