Jabolčna kremna juha s hrenom in prekajeno postrvjo

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 4 jabolka
  • 1 čebula
  • 1 šopek drobnjaka
  • 1 žlica čajnega masla MILFINA
  • 1 žlica gladke moke KORNGOLD
  • 50 ml belega vina (npr. sivega pinota LJUTOMERČAN)
  • 250 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
  • 200 ml sladke smetane MILFINA
  • 1 žlica delikatesnega hrena LOMEE
  • 200 g filetov prekajene postrvi
  • 1 ciabatta OKUS TRADICIJE po želji
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših poslovalnicah.

Priprava:

Priprava

Jabolka olupimo, odstranimo peške in narežemo na kocke. Tudi čebulo nakockamo, drobnjak pa narežemo na kolobarčke. V loncu raztopimo maslo in prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo narezana jabolka in pražimo 2–3 minute. Vse skupaj posujemo z moko, podušimo, premešamo in zalijemo z belim vinom. Po navodilih na embalaži pripravimo še jušno osnovo, ki jo počasi dolivamo v lonec. Medtem ves čas mešamo, da ne nastanejo grudice. Juho nato pri nizki temperaturi kuhamo še 8 minut. Pretlačimo jo s paličnim mešalnikom, dodamo sladko smetano in delikatesni hren ter solimo in popramo. Preden postrežemo, juho popestrimo z nekaj koščki prekajene postrvi in sesekljanim drobnjakom. Če želimo, lahko kot prilogo postrežemo rezine ciabatte, ki smo jih prej popekli.

 

Minister za zdravje opozarja, da prekomerno uživanje alkohola lahko škoduje zdravju.