Hrustljavi krompirjevi polpeti z jabolki in prekajenim lososom

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 600 g krompirja
  • 2 jabolki
  • 1 čebula
  • četrt šopka peteršilja
  • 2 bio jajci NATUR AKTIV
  • 4 žlice gladke moke KORNGOLD
  • 120 ml rastlinskega olja OSANA
  • 200 g bio prekajenega lososa NATUR AKTIV
  • 100 g delikatesnega hrena LOMEE
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Krompir olupimo in na grobo naribamo. Iz jabolk s pripomočkom za odstranjevanje peščišča odstranimo sredico. Prav tako ju na grobo naribamo ter zavijemo v kuhinjsko krpo, da iztisnemo odvečen sok. Čebulo olupimo in naribamo. Peteršilj osmukamo s stebelc in sesekljamo. Nariban krompir, jabolka, čebulo in peteršilj damo v posodo ter dobro zmešamo z jajci, moko, soljo in poprom. Iz mase oblikujemo približno 12 tanjših polpetov. V ponvi jih na segretem olju pečemo približno 6–8 minut na obeh straneh, da postanejo zlato rjavi. Nato jih položimo na papirnato brisačo, da vpije odvečno maščobo. Polpete nadevamo na krožnike ter okrasimo s koščki prekajenega lososa in žlico delikatesnega hrena.