Hladen jabolčni desert z meto in ingverjem

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 15 min (brez ohlajanja)
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 3 jabolka
  • sok pol limone
  • za oreh velik kos ingverja
  • 50 g suhih brusnic HAPPY HARVEST
  • 2 vejici sveže mete
  • 3 žlice jedilnega škroba
  • 100 ml belega vina (npr. Chardonnayja GORIŠKA BRDA)
  • 500 ml jabolčnega soka PURE FRUITS
  • 2 žlici kristalnega sladkorja
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Jabolka olupimo, odstranimo peške in narežemo na kocke. Pokapamo jih z limoninim sokom. Ingver prav tako olupimo in fino naribamo. Brusnice sesekljamo. Metine lističe osmukamo in jih tudi drobno sesekljamo.

Jedilni škrob zmešamo z vinom, da se raztopi. V loncu zmešamo jabolčni sok, ingver, sladkor in brusnice ter vse skupaj zavremo. Med stalnim mešanjem prilijemo raztopljen škrob in še enkrat zavremo. Nato dodamo narezana jabolka in vse premešamo. Pripravljeno maso nadevamo v desertne skodelice in damo v hladilnik. Preden postrežemo, jih okrasimo z metinimi lističi.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!