Dvojna skutna torta s cimetom in jabolki

Porcije: 1
Čas priprave: ca. 40 min (brez peke in ohlajanja)
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 300 g ameriških piškotov s koščki čokolade
  • pol čajne žličke mletega cimeta LE GUSTO
  • 1 čajna žlička kakava v prahu BELLA
  • 6 žlic raztopljenega čajnega masla MILFINA
  • -----
  • Za nadev:
  • 500 g naravnega Cottage sira MILFINA z 20 % maščobe
  • 250 g skute MILFINA s 40 % maščobe
  • 100 g rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
  • 1 čajna žlička mletega cimeta LE GUSTO
  • 3 bio jajca NATUR AKTIV
  • 175 g kisle smetane MILFINA
  • 75 ml sladke smetane OMIRA
  • -----
  • Za okrasitev:
  • 3 kiselkasta jabolka
  • 4 žlice limoninega soka
  • 4 žlice čajnega masla MILFINA
  • 50 g rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
  • 1 čajna žlička mletega cimeta LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Piškote nadrobimo in zmešamo s cimetom, kakavom in raztopljenim maslom. Dno pekača s premerom 20 cm obložimo s papirjem za peko, obod pa namastimo z maslom. Nato dno in obod pekača obložimo z maso iz piškotov. V pečici, segreti na 180 °C (na 160 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka), pečemo približno 8 minut in ohladimo. Temperaturo pečice znižamo na 140 °C (na 120 °C, če pečemo s funkcijo kroženja zraka). Cottage sir in skuto kremasto umešamo, dodamo 100 g sladkorja, 1 čajno žličko cimeta, jajca ter kislo in sladko smetano. Vse skupaj zmešamo, prelijemo v pekač in pečemo 70 minut. Ko se kolač povsem ohladi, ga vzamemo iz pekača.

Jabolka olupimo, odstranimo peške in narežemo na krhlje. Pokapamo jih z limoninim sokom. V ponvi na maslu raztopimo 50 g sladkorja in 1 čajno žličko cimeta. Ko sladkor karamelizira, v njem na hitro popražimo jabolčne krhlje. Počakamo, da se ohladijo, in z njimi okrasimo kolač.