
Dvojna skutna torta s cimetom in jabolki
- 300 g ameriških piškotov s koščki čokolade
- pol čajne žličke mletega cimeta LE GUSTO
- 1 čajna žlička kakava v prahu BELLA
- 6 žlic raztopljenega čajnega masla MILFINA
- -----
- Za nadev:
- 500 g naravnega Cottage sira MILFINA z 20 % maščobe
- 250 g skute MILFINA s 40 % maščobe
- 100 g rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
- 1 čajna žlička mletega cimeta LE GUSTO
- 3 bio jajca NATUR AKTIV
- 175 g kisle smetane MILFINA
- 75 ml sladke smetane OMIRA
- -----
- Za okrasitev:
- 3 kiselkasta jabolka
- 4 žlice limoninega soka
- 4 žlice čajnega masla MILFINA
- 50 g rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
- 1 čajna žlička mletega cimeta LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaPiškote nadrobimo in zmešamo s cimetom, kakavom in raztopljenim maslom. Dno pekača s premerom 20 cm obložimo s papirjem za peko, obod pa namastimo z maslom. Nato dno in obod pekača obložimo z maso iz piškotov. V pečici, segreti na 180 °C (na 160 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka), pečemo približno 8 minut in ohladimo. Temperaturo pečice znižamo na 140 °C (na 120 °C, če pečemo s funkcijo kroženja zraka). Cottage sir in skuto kremasto umešamo, dodamo 100 g sladkorja, 1 čajno žličko cimeta, jajca ter kislo in sladko smetano. Vse skupaj zmešamo, prelijemo v pekač in pečemo 70 minut. Ko se kolač povsem ohladi, ga vzamemo iz pekača.
Jabolka olupimo, odstranimo peške in narežemo na krhlje. Pokapamo jih z limoninim sokom. V ponvi na maslu raztopimo 50 g sladkorja in 1 čajno žličko cimeta. Ko sladkor karamelizira, v njem na hitro popražimo jabolčne krhlje. Počakamo, da se ohladijo, in z njimi okrasimo kolač.