
Cesarski praženec z jabolki
- 2 kiselkasti jabolki
- 2 žlici limoninega soka
- 5 bio jajc NATUR AKTIV
- 200 g gladke moke KORNGOLD
- 200 ml polnomastnega mleka MILFINA
- 80 g finega kristalnega sladkorja
- 1 ščepec soli PIRANSKE SOLINE
- 2 žlici čajnega masla MILFINA
- 1 žlica viskija BALLANTINES
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaPečico segrejemo na 200 °C (na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Jabolki olupimo, jima odstranimo peške in narežemo na četrtine, te pa na tanjše rezine. Pokapamo jih z limoninim sokom. Rumenjake ločimo od beljakov ter zmešamo z moko in mlekom. Beljake stepemo v sneg, ki mu, preden postane čvrst, primešamo 50 g sladkorja in ščepec soli. Nato ga vmešamo v maso iz moke, mleka in rumenjakov.
V ognjevarni ponvi segrejemo 1 žlico masla in prepražimo polovico narezanih jabolk. Prelijemo jih s testom, čez pa razporedimo še drugo polovico jabolčnih rezin. Pokrijemo, pečemo pri nizki temperaturi 2 minuti, odkrijemo in položimo v srednji del pečice za približno 10 minut. V drugi ponvi segrejemo 30 g sladkorja, viski in 1 žlico masla. Pečeno testo s kuhalnico ali pripomočkom za peko razkosamo na manjše koščke. V ponvi z viskijem in sladkorjem jih pri srednji temperaturi pražimo, dokler se karamela ne oprime vseh koščkov.
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!